Drakens tid

Första gången som Drakens tid (Originaltitel: The Hour of the Dragon) publicerades var 1935-1936 och är den enda berättelse om Conan som är en roman.

“Min herre, det smärtar mig att säga, och jag skulle helst slippa, men friheten i Aquilonia har kommit till sitt slut. Kanske har friheten för hela världen kommit till sitt slut … Tidsålder följer på tidsålder och nu går vi in i en tid av skräck och slaveri. Drakens tid, precis som det var för länge sedan.”
“Vad menar du?” undrade Conan.
Prästen Hadrathus satte sig ner på en stol och vilade sina armbågar mot låren. Han stirrade ner i golvet.
“Det är inte enbart upproriska baroner i Aquilonia och trupperna från Nemedia ni har emot er, ers majestät. Det är trolldom – vidrig svart trolldom från världens bistra gryning. En vidrig skepnad har rest sig ur det förgångnas skuggor och ingen kan stå emot den.”


Conan, kung av Aquilonia, förlorar under märkliga omständigheter sin krona och tron. Aquilonia tas över av hans fiender. I ett försök att återta tronen tvingas han ut på en resa som tar honom över berg och hav, ner i mörka gångar och i strid med monster, vampyrer och människor.


Läs ett smakprov här

Lyssna på en liten bit av ljudboken Drakens Tid, uppläst av Magnus Tyrgrim och dramatiserad med musik och effekter.

Köp böckerna direkt från förlaget

Om du beställer direkt från förlaget trycks boken speciellt för dig och det sparar på miljö och energi. Boken trycks inom fem arbetsdagar och skickas sedan med post direkt till dig.

Du kan givetvis också köpa Drakens Tid i bokhandeln eller låna på ditt bibliotek.

Köp på Bokus
Köp på Adlibris
Lyssna på Storytel